Načini plaćanja


Orion TV pakete možete plaćati u PREPAID ili POSTPAID režimu po cenovniku.
U zavisnosti od izabranog režima plaćanja pakete možete platiti na sledeće načine:

 • Platnim karticama u internet prodavnici (proces kupovine na sajtu)
  • Paket koji izaberete na web stranici biće dodat u potrošačku korpu
  • Odabirom opcije PLATI prelazite na stranicu za plaćanje platnim karticama (pročitati ostatak teksta od izjava o konverziji do povraćaj sredstava)
 • Direktnom uplatom u našim prodavnicama
 • Gotovinskom uplatom preko računa
 • Kontaktiraj nas na prodaja@oriontelekom.rs za podatke za uplatnicu.
Račun za ugovoreni paket se kreira poslednjeg dana u mesecu i podaci za uplatu se prosleđuju mailom ili SMS-om na registrovane kontakt podatke. Uplata po računu se može izvršiti:
 • Platnim karticama kroz portal Moj račun. Pročitati ostatak teksta od izjava o konverziji do povraćaj sredstava.
 • Direktnom uplatom u našim prodavnicama
 • Gotovinskom uplatom na žiro račun Orion telekoma po podacima za uplatu
  • Putem e-banking opcije vaše banke
  • Putem usluge platnog prometa

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Iznos za koji će Vaš račun biti zadužen se dobija konverzijom Vaše valute u dinar prema zvaničnom kursu Narodne banke Srbije.

Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike u ceni koja je naplaćena od cene koja je iskazana na našem sajtu.

Plaćanje karticama

Svoju porudžbinu možete platiti koristeći platne kartice istaknute na stranici. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje. Prilikom online poručivanja, odabirom odgovarajućeg načina plaćanja bićete preusmereni na stranicu banke koja je zaštićena i sigurna za ovakav način plaćanja. Niti jednog trenutka podaci o vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. Na ovoj stranici je potrebno da unesete sledeće podatke:

placanje karticom

Broj kartice, datum isteka i CVC2/CVV2 kod, koje možete pročitati sa Vaše kartice.

placanje karticom

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama samog procesora odnosno banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Unos i provera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i banke, a Internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmenjuju. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka. Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.

Ukoliko komunikacija sa bankom bude prekinuta u toku plaćanja, zahvaljujući servisima koji rade u pozadini, sve obrađene transakcije ćemo evidentirati i proslediti korisnicima kredencijale za pristup.


Dodatne informacije o online plaćanju platnim karticama

 • Zaštita privatnosti korisnika: Orion telekom se obavezuje da će čuvati privatnost svih korisnika. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo korisnicima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mejling lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Orion telekoma (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.
 • Zaštita poverljivih podataka o transakciji: Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.
 • Povraćaj sredstava: U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Orion telekom je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.


Želimo vam uspešnu kupovinu.